Головна  →  Новини  →  7 грудня 2021

Розпочато облаштування першого пункту постійного розташування 112-ої бригади територіальної оборони Києва

Розпочато облаштування першого пункту постійного розташування 112-ої бригади територіальної оборони Києва. Приміщення знаходиться у Дарницькому районі столиці. На стадії розгляду та оформлення ще чотири локації: у Подільському, Шевченківському, Оболонському та Голосіївському районах. Про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки.

Згідно з планом розбудови територіальної оборони столиці, батальйони ТрО мають отримати пункти постійної дислокації у кожному районі Києва. Там будуть розгорнуті штаби батальйонів, рекрутингові центри та навчальні класи.

Ключі від першого приміщення площею 150 кв. м отримав в. о. командира 112-ої окремої бригади територіальної оборони Сергій Гусаченко. Представники Департаменту, Дарницького батальйону територіальної оборони та військових комісарів Київського міського і Дарницького районного територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки оцінили стан приміщення, обговорили планування кімнат та їхнє призначення. Йшлося також про приблизний обсяг ремонтних робіт, що заплановано виконати спільними зусиллями.

«Як бачимо, результати роботи щодо забезпечення приміщеннями штабів батальйону та місцями підготовки для резервістів є, – зазначив заступник директора Департаменту Михайло Щербіна. – Вважаю, що спочатку важливо організувати навчання з медичної, інженерної та мінно-вибухової підготовки. Саме мінно-вибухові пристрої становлять на сьогодні одну з найбільших загроз на передовій. Тож якщо є охочі долучитися до наших занять або можуть допомогти обладнанням для занять, як от аптечками, навчальними макетами, – запрошуємо до співпраці!».

Михайло Щербіна запросив також до співпраці волонтерів та громадські організації, а жителів Києва – приєднуватися до лав Дарницького батальйону ТрО.

Нагадаємо, що Департамент муніципальної безпеки КМДА спільно з офіцерами та резервістами 112-ої окремої бригади ТрО Києва веде постійний пошук вільних приміщень комунальної власності. Відтак Департамент укладає договори на оренду цих приміщень, здійснює оплату оренди та всіх комунальних послуг. Приміщення ж передають у постійне користування офіцерам та резервістам бригади. Згодом ці договори можна буде переукласти з Міністерством оборони України.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку