Головна  →  Новини  →  18 жовтня 2021

Кияни сплатили до бюджету столиці майже 254,4 млн грн податку на нерухомість

«З початку року власники нерухомості – фізичні особи сплатили до бюджету м. Києва майже 254,4  млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на понад 74,8 млн гривень», – розповів заступник начальника столичної податкової Вадим Дідок. 

Він також нагадав, що податок на житлову нерухомість сплачують фізичні особи – власники житлової нерухомості, якщо площа житла, що перебуває в їх власності перевищує встановлений ліміт:

- для квартир – 60 кв. метрів;  

- для житлових будинків – 120 кв. метрів;

- для різних типів об’єктів житлової нерухомості (квартир та будинків) 180 кв. метрів.

Зазначені пільги не застосовуються до:

- об’єкта/об’єктів оподаткування, якщо площа такого/таких об’єкта/об’єктів перевищує п’ятикратний розмір неоподатковуваної площі, встановленої пп. 266.4.1 п. 266.4 ст. 266 Податкового кодексу України (далі – ПКУ);

- об’єкта/об’єктів оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності).

Звертаємо увагу, що за наявності у власності платника податку об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки, що перебуває у власності фізичної чи юридичної особи – платника податку, загальна площа якого перевищує 300 кв. метрів (для квартири) та/або 500 кв. метрів (для будинку), сума податку, розрахована відповідно до підпунктів «а» – «г»
пп. 266.7.1 п. 266.7 ст. 266 ПКУ, збільшується на 25 000 гривень на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).

 ДПІ України в м. Києві

 

Перейти до спискуВерсiя для друку