КМДА Київська міська державна адміністрація


13 жовтня 2021

В Оболонському районі відбулись урочисті заходи з нагоди Дня захисників та захисниць України

В Оболонському районі відбулись урочисті заходи з нагоди Дня захисників та захисниць України

14 жовтня українці святкують одразу три важливі свята – День захисників та захисниць України, День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Це день пам'яті та пошани тих, хто впродовж століть боровся за свою землю та відстоював суверенітет України після здобуття нею незалежності.

Розпочались урочисті заходи біля пам’ятного знаку Воїнам-патріотам України. Присутні вшанували Героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони на Сході України та пам’ять про тих, хто поклав своє життя в ім’я суверенності та єдності нашої держави.

Із словами вдячності та пошани до присутніх звернулись голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Кирило Фесик, голова Спілки учасників АТО Оболонського району м. Києва, доброволець АТО з 2014 року, керівник 90-го батальйону, 81-ї десантно-штурмової бригади, кіборг, учасник боїв за Донецький аеропорт, Піски, Авдіївку, Водяне, Опитне, кавалер орденів Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів, підполковник Збройних Сил України Віталій Баранов та голова Оболонської районної спілки ветеранів Афганістану Вадим Марченко.

Також, цього дня, на вулиці Зої Гайдай, 12/10 відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки загиблому воїну оболонцю Добрянському Леоніду Цезаревичу (позивний „Старий“), який загинув 13 червня 2020 року в районі Троїцького на Луганщині. Він був командиром відділення розвідувальної роти 30 ОМБР ЗСУ, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Вічна пам'ять та слава Герою!

Ми з гордістю говоримо про нашу армію, про тисячі справжніх захисників, які обороняють кордони України.

Вітаємо всіх з Днем захисників та захисниць України, зі святом Пресвятої Покрови та Днем українського козацтва.

Нехай Пресвята Богородиця оберігає та захищає ваші родини, а наша українська земля назавжди буде вільною та незалежною!

Слава Україні! Героям Слава!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.