КМДА Київська міська державна адміністрація


27 жовтня 2014

У суботу 25 жовтня на Оболоні відбувся Парад трамваїв

У суботу 25 жовтня на Оболоні відбувся Парад трамваїв

  На Оболоні поблизу площі Дружби народів вперше з 1992 року відбувся Парад трамваїв. У колоні, довжина якої сягала понад 200 метрів, були представлені 11 моделей трамваїв. Серед сучасних моделей був і трамвай під №17, який курсуватиме за новим маршрутом в Оболонському районі.

   «Парад трамваїв і поява нових маршрутів доводить: історія одного з найстарішого виду транспорту продовжується і сьогодні. Трамвай залишається актуальним і потрібним для киян, – зазначив голова Оболонської райдержадміністрації Олександр Цибульщак. - Новий трамвайний маршрут покращить сполучення між площею Тараса Шевченка і вул. Автозаводської зі станцією метро «Оболонь», а також  станцією міської електрички «Вишгородська». Сподіваюсь, що міська влада і надалі буде опікуватись питаннями поліпшення транспортного обслуговування оболонців, і цей трамвайний маршрут буде подовжено, як і планувалось, до Пущі-Водиці – улюбленого місця відпочинку як мешканців Оболоні, так і наших гостей».

  Найпопулярнішим експонатом, особливо серед дітей, став прабатько сучасного трамваю – «конка» (трамвай на кінній тязі). Не менш почесне місце у святковій колоні зайняв ретро трамвай.

  «Минуло 122 роки з тих пір, коли перший електричний трамвай почав курсувати Києвом – вперше у Східній Європі. Це відбулось у 1892 році, і це була десята трамвайна мережа в Європі, - прокоментував Олександр Леонідович. - Міським бізнесменам знадобилось всього 3 роки, аби перевести всі трамвайні лінії Києва – конки - на електричну тягу. А в 1900 році було прокладено трамвайний маршрут до Пущі-Водиці – складової частини сьогоднішнього Оболонського району міста Києва».

  Під звуки оркестру колоною пройшли усі моделі, які у різні часи перевозили столичних мешканців. Заключним акордом став сучасний трамвай K3R-NNP («Каштан») виробництва КП «Київпастранс» — гордість столичних транспортників.

     За словами генерального директора комунального підприємства «Київпастранс» Сергія Майзеля, парад пройшов вперше з 1992 року і стане гарною традицією. Ця подія буде нагадувати про велику місію, яку несуть працівники найстарішого електротранспорту у світі, адже щодня близько півмільйона киян і гостей столиці їздять трамваями. Цей транспорт через свою екологічність та практичність досі не втрачає популярності у всьому світі.

 На урочистостях з нагоди параду трамваїв Сергій Майзель привітав працівників столичного трамвайного господарства та відзначив ветеранів праці.

 ПЕРЕГЛЯД  ФОТО

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.