Головна  →  Новини  →  14 липня 2021

За І півріччя 2021 року зафіксовано майже 243 тисячі звернень до Центрів обслуговування платників м. Києва щодо отримання адміністративних послуг

Вадим Дідок: Головна мета ДПС м. Києва як і ДПС в цілому – якісне надання адміністративних послуг та створення комфортних умови для платників податків

«За І півріччя 2021 року зафіксовано майже 243 тисячі звернень до Центрів обслуговування платників м. Києва щодо отримання адміністративних послуг. Водночас, кількість наданих адміністративних послуг становить 222 тисячі, що охоплює видачу довідок, свідоцтв, ліцензій та інше», – повідомив заступник начальника ДПС у м. Києва Вадим Дідок.

Він зазначив, що за 6 місяців поточного року видано понад 41 тисячу карток платника податків та внесено до паспортів громадян України дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Близько 10 тисяч громадян отримали відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Платникам податків, як юридичним, так і фізичним особам, для забезпечення можливості використання кваліфікованого електронного підпису з початку року надано понад 23 тисячі електронних довірчих послуг.

Крім того, у І півріччі було зареєстровано понад 6 тисяч реєстраторів розрахункових операцій більше 17 тисяч книг обліку розрахункових операцій.

Зареєстровано понад 5 тисяч платників податку на додану вартість та майже 6 тисяч платників отримали витяг з реєстру платників ПДВ.

До столичних центрів обслуговування платники звертаються і стосовно отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи. Так, за січень – червень
2021 року підготовлено та видано понад 40 тисяч таких довідок.

Понад 39 тисяч громадян здійснили реєстрацію платника єдиного податку та понад 28 тисяч платників отримали витяг з реєстру платників єдиного податку.

З початку 2021 року понад 17 тисяч платників отримали або подовжили терміни дії ліцензій на роздрібну та оптову торгівлю тютюновими та алкогольними виробами.

 Головне управління ДПС у м. Києві 

Перейти до спискуВерсiя для друку