Головна  →  Новини  →  30 червня 2021

Головне управління ДПС у м. Києві надає перелік боржників Оболонського району м. Києва

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що станом на 01.06.2021 по платниках Оболонського району м. Києва обліковується податковий борг на загальну суму 2 594 958,19 тис. грн, у тому числі до місцевого бюджету 397 137,33 тис. грн. (перелік боржників).

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що відповідно до статті 87.1 Податкового кодексу України (зі змінами та доповненнями) (далі-Кодекс), джерелами самостійної сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу платника податків є будь-які власні кошти, у тому числі ті, що отримані від продажу товарів (робіт, послуг), майна, випуску цінних паперів, зокрема, корпоративних прав, отримані як позика (кредит), та з інших джерел, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею, а також суми надміру сплачених платежів до відповідних бюджетів.

Сплату грошових зобов'язань або погашення податкового боргу платника податків з відповідного платежу може бути здійснено також:

а) за рахунок надміру сплачених сум такого платежу (без заяви платника);

б) за рахунок помилково та/або надміру сплачених сум з інших платежів (на підставі відповідної заяви платника) до відповідних бюджетів з урахуванням особливостей, визначених у пункті 43.4 1 статті 43 цього Кодексу.

Разом з цим, Головне управління ДПС у м. Києві наголошує на правильності заповнення розрахункових документів на переказ у разі сплати податків, зборів, митних платежів, єдиного соціального внеску тощо, відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 24.07.2015 року № 666, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12.08.2015 за № 974/27419.

Зокрема, при сплаті податків, зборів, митних платежів, єдиного соціального внеску тощо в рахунок погашення податкового боргу в розрахунковому документі у поле «Призначення платежу» зазначається код виду платежу – 140 (надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу).

Перевірити стан розрахунків з бюджетом та отримати інформацію щодо наявності/відсутності заборгованості перед бюджетом громадяни можуть у Центрах обслуговування платників за місцемреєстрації (податкової адреси), або скориставшись електронними сервісами податкової служби у меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету на офіційному вебпорталі ДПС України, з використанням електронного цифрового підпису (адреса: cabinet.tax.gov.ua).

Перелік боржників Оболонського району м. Києва.

Головне управління ДПС у м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку