Головна  →  Новини  →  24 жовтня 2013

Анатолій Голубченко ознайомився з виробництвом у столиці медичних оптичних лінз

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко відвідав єдине в Україні підприємство з виготовлення штучних кришталиків для ока, так званих інтраокулярних лінз, аби з’ясувати, чому вітчизняний виробник не є конкурентоздатним.

Українсько-американське підприємство «Ю Ес Оптикс», що розташоване в Києві, використовує в роботі сучасне обладнання та найновіші матеріали, тож його продукція відповідає світовим стандартам якості. Разом із тим, ціни на товар є нижчими, ніж в аналогічних закордонних виробників.

«Проблема в тому, що сама лінза – це тільки 30% необхідного для проведення операції, решта 70% – це наявність спеціального обладнання, за допомогою якого проводиться така операція, і яке, на жаль, в Україні не виробляється. Іноземні ж фірми, продаючи таке обладнання, ставлять умови, що лише лінзи їх виробництва повинні використовуватися на ньому, адже інші не підходять, хоча, за словами фахівців, це не так. Тож питання конкурентоспроможності підприємства необхідно вирішувати в комплексі: окрім виробництва лінз, варто подумати й про виготовлення відповідної апаратури. Та це вже питання до науковців, так би мовити наступний крок. Натомість, зі свого боку столична влада зробить все залежне від неї для розвитку підприємства», – зазначив Анатолій Голубченко.

«Ю Ес Оптикс» було засновано в 1994 році і за час свого існування допомогло повернути зір більше 570 тис. українців.

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку