Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2013

Валентин Парій: «Члени Муніципальної лікарняної каси Києва не обмежені у виборі медзакладу»

Наразі у рамках роботи Муніципальної лікарняної каси міста Києва проліковано біля чотирьох тисяч пацієнтів, які є членами МЛК. Загалом столична каса об’єднує біля 18 тисяч киян. Про це розповів голова правління муніципальної лікарняної каси Києва, доктор медичних наук, професор Валентин Парій.

За його словами, Благодійна організація «Муніципальна лікарняна каса міста Києва» підписала договори про співпрацю зі 112 закладами охорони здоров’я міста, підпорядкованими Департаменту охорони здоров’я.

«Головним завданням на етапі становлення муніципальної лікарняної каси ми вбачаємо максимальне залучення до участі в проекті медичних закладів Києва. Член каси має бути впевнений, що отримати допомогу чи ліки за рахунок благодійної організації він зможе у будь-якому зручному для себе медичному закладі. У тому числі, і у спеціалізованих медзакладах», – зазначив Валентин Парій.

Він також зауважив, що робота з розширення мережі медичних закладів, залучених до проекту триває. Крім того, до участі в проекті залучають столичних породілль, афганців та чорнобильців. У рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича та ініціатив з модернізації системи охорони здоров’я столична влада ухвалила рішення профінансувати участь цих категорій киян у лікарняній касі коштом міського бюджету. Таким чином, і вступний внесок, і подальші щомісячні платежі за афганців та чорнобильців сплачуватиме місто.

«Зокрема, за посередництвом муніципальної лікарняної каси породіллі отримуватимуть пакет медикаментів та виробів медичного призначення, необхідних при пологах. Такий пакет їм буде надано абсолютно безкоштовно», – зазначив Валентин Парій.

 

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку