Головна  →  Новини  →  14 червня 2021

Створення Єдиного порталу соціальних послуг. Як планують спростити надання соцпослуг для киян

Директор Департаменту соціальної політики Руслан Світлий розповідає про те, як планують спростити надання соцпослуг для киян. 

"Друзі! Сьогодні хочу поділитися інформацією про ту надзвичайно важливу і складну роботу, яку на разі виконує Департамент соціальної політики міста Києва для спрощення надання соціальних послуг, підвищення їх якості і доступності. Йдеться про розробку єдиного інформаційного вебпорталу соціальних послуг у місті Києві.

Створення такого інформаційного порталу дозволить передусім зробити соціальні послуги значно доступнішими: людині, зареєстрованій на порталі, не потрібно буде щоразу збирати пакет документів  для отримання нових соціальних послуг, оскільки всі документи будуть внесені в базу при первинній реєстрації",- зазначає директор Департменту.

Також портал дозволить суттєво покращити якість соціальних послуг – через ефективну систему комунікації між киянами та Департаментом соціальної політики, районними управліннями соціальної політики та опцію, яка дасть можливість залишати відгуки про надавачів послуг. Соціальні послуги при цьому надаватимуться відкрито і прозоро, а працівники Департаменту і районних управлінь соціальної політики зможуть оперативно обробляти дані та приймати рішення щодо надання соціальних послуг.

Планується, що киянин, який опинився у складних життєвих обставинах і потребує соціальної допомоги, зможе зареєструватися на порталі, заповнити анкету і завантажити всі необхідні документи, які зберігатимуться в його особистому «Кабінеті клієнта». Через «Кабінет клієнта» людина зможе подати заяву на отримання одноразової адресної матеріальної допомоги, сформувати заявку на соціальні послуги тощо. 

Що стосується саме соціальних послуг, то в такому випадку користувач порталу зможе обирати одну або декілька доступних йому відповідно до його потреб соціальних послуг, подавати заяви на отримання соціальних пільг, додавати необхідні документи, переходити до інформації щодо свого здоров’я, потреб і діагнозів, адже портал планується інтегрувати з медичним порталом Helsi.me.

Так само соціальний вебпортал полегшить роботу для соціальних працівників, для Департаменту соціальної політики і управлінь соціальної політики в районах столиці. Всі клієнти будуть зареєстровані в єдиній базі, в окремому вікні будуть доступні нові заяви від користувачів порталу, всі звернення будуть зосереджені в одному місці (портал буде інтегрований з АСКОД).

Також на порталі міститиметься і реєстр надавачів соціальних послуг – як державних, так і приватних. І що не менш важливо – портал акумулюватиме соціальним працівникам статистичну інформацію, звіти підрозділів щодо надання та обробки запитів на соціальні послуги в місті Києві. Це дозволить аналізувати роботу соціальних працівників, надавачів соціальних послуг, контролювати якість соціальних послуг та формувати потребу в них киян. Крім того, єдиний вебпортал розширить можливості для ефективного фінансового планування.

"На сьогодні єдиний вебпортал перебуває на етапі розробки програмного забезпечення. Після завершення підготовчих робіт його буде запущено в роботу в тестовому режимі, після чого Київ стане першим містом в Україні, де всі соціальні послуги, пільги і гарантії можна отримати в одному місці, витративши мінімум часу і зусиль".

"Вечірній Київ" (vechirniy.kyiv.ua/blog/svitlyi)

Перейти до спискуВерсiя для друку