Головна  →  Новини  →  14 червня 2021

В Оболонському районі відбувся Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід «РУХ – ЦЕ ЗДОРОВО!»

8 червня за ініціативи Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Української федерації учнівського спорту по всій Україні відбувся Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід «Рух – це здорово!», присвячений Міжнародному дню захисту дітей. Не стала виключенням і столиця. Епіцентром дійства став парк «Наталка» Оболонського району.

Загалом у заході взяли участь більше 200 учнів з 67 закладів загальної середньої освіти міста Києва, а також відпочиваючі парку.

З вітальними словами завітали й почесні гості: головний спеціаліст відділу позашкільної освіти Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації Сергій Мельник та голова Футбольної асоціації жінок міста Києва Василь Гончарук, які побажали учням сили духу, натхнення та гарних рухливих та спортивних канікул. Начальник Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Сергій Бобровник сказав напутні слова та побажав ніколи не втрачати спортивного духу, постійно слідувати за покликом свого серця і завжди досягати неймовірних вершин успіху, щоб перемоги не змушували себе довго чекати, а нагороди були відображенням старань і праці кожного.

На спортивних майданчиках панував азарт та веселощі, учасники гарно, весело і в русі провели час на свіжому повітрі. Було безліч ігрових локацій, майстер-класів та розважальних номерів. Присутні мали змогу пограти в баскетбол і навчитися закидати трьохочкові, пограти у футбол, де була визначена найсильніша команда в міні-турнірі серед учасників заходу.

Також учасники мали змогу спробувати себе в безконтактному регбі. Цікавинками стали туристичні примудрості з в‘язання міцних вузлів та стрибки через довгу скакалку по кілька учасників одночасно.

Зацікавили присутніх локації бадмінтону, де бажаючі мали змогу продемонструвати свої вміння та реакції з набивання воланчиків. Дуже захопили дітвору веселі, емоційні та круті естафети Cool Games.

Це було справжнє свято для дітей, батьків та всіх присутніх, кожен мав змогу спробувати себе в різноманітних видах спорту, потренуватися, повчитися, позмагатися, просто відпочити і приємно провести час на свіжому повітрі мальовничого столичного парку.

Вихованки ДЮСШ 13 відділення художньої гімнастики розважали гімнастичними вправами, а вихованці Центру творчості дітей та юнацтва Оболонського району – народний колектив художній ансамбль танцю «Оболонь» – запальними танцями.

Не обійшлось і без сувенірів та подарунків – всі без виключення учні отримали солодкі гостинці від Київського міського відділення КФВС МОН, найкращі у видах спорту – чудові подарунки від Національного олімпійського комітету, а в футбольних турнірах до привітань приєдналась Футбольна асоціація жінок міста Києва, вручивши кращим командам хлопців та дівчат кубки.

Впродовж чотирьох годин тривало свято емоцій, азарту та руху. Рух – це дійсно здорово, це настрій, здоров’я, гармонія, це спілкування та нові знайомства.

Вітаємо і пишаємось всіма Вами! Від імені Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України щиро дякуємо нашим учням, їх вчителям, тренерам-викладачам, адміністрації закладів освіти, представникам спортивних федерацій за те, що прищеплюєте любов до спорту, активного руху, здорового способу життя, за небайдужість та підтримку учнівського спортивного руху!

Висловлюємо найщиріші, найпалкіші слова вдячності всім, хто долучився до створення свята, до створення РУХУ! В першу чергу вчителям, тренерам та керівникам столичних шкіл, особливо Дніпровського, Оболонського, Подільського районів, які взяли безпосередню участь у підготовці та проведенні заходу, адміністрації Оболонського районної в місті Києві Державної адміністрації – голові Кирилу Фесику, начальнику управління освіти Оболонської районної в місті Києві Державної адміністрації Наталії Вахнюк за гостинний прийом та співпрацю, директору парку Віктору Слободянику за всіляке сприяння та допомогу.

РУХ – це здорово, РУХ – це сила, а сила рухає вперед – до нових вершин, до нових висот!

Фотозвіт

 За інформацією Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку