КМДА Київська міська державна адміністрація


11 червня 2021

Збір ідей та пропозицій щодо довгострокових пріоритетів розвитку Києва до 2035 року продовжено

Збір ідей і пропозицій щодо довгострокових цілей та пріоритетів розвитку Києва до 2035 року продовжено до 1 липня 2021 року. Про це повідомили в Департаменті економіки та інвестицій КМДА.

«Сьогодні продовжують надходити заповнені анкети, де експерти, громадські діячі, підприємці та пересічні кияни діляться ідеями та пропозиціями щодо розвитку Києва. Це дуже позитивний сигнал і свідчення активної позиції киян, адже мова йде про облаштування конкретної сфери життя великого міста і комфортного життя кожної людини в ньому. Тому збір ідей у рамках створення Стратегії розвитку міста Києва до 2035 року – це не просто разова акція, це частина довготривалої кампанії з підвищення громадянської свідомості», – зазначають у Департаменті.

Станом на сьогодні вже надійшло понад сотню заповнених анкет. За інформацією організаторів опитування, визначальним є те, що, наприклад, в питаннях благоустрою та розвитку міського простору кияни наводять приклади проєктів, що вже були реалізовані в окремих районах міста та пропонують зробити таку  практику загальноміською. Зокрема, мова йде про облаштування прибудинкових територій, створення зон відпочинку, надання соціальних послуг.

У рамках опитування найбільше кияни діляться своїм баченням змін у житлово-комунальному господарстві, вдосконаленні транспортної системи та мікромобільної інфраструктури, запровадженні новітніх технологій керування міським господарством та запозичення міжнародного досвіду в цьому питанні.

Надходять також пропозиції щодо розвитку смарт-спеціалізації Києва – пріоритетних і перспективних галузей міської економіки та секторальної підтримки з боку влади.

Взяти участь в опитуванні можна до 1 липня за посиланням.

Нагадаємо, збір ідей та пропозицій проводиться в рамках інформаційно-комунікаційної кампанії з розробки Стратегії розвитку міста Києва до 2035 року.

kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.