Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2013

Під час осінньої толоки в районі започатковано ще 2 екологічні зони

   Одним з найважливіших критеріїв, що визначають комфортність середовища проживання, є забезпеченість території зеленими зонами рекреаційного призначення. На виконання ініціатив Президента України щодо забезпечення якісних умов життя громадян, районна влада на чолі з головою Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, головою Оболонської районної в м. Києві організації Партії регіонів Василем Івановичем Антоновим приділяє особливу увагу благоустрою та озелененню території району, зокрема, створюючи екологічні зони на прибудинкових територіях. Це, в свою чергу, покращує екологічний стан та зовнішній вигляд району.

          В рамках проведення місячника з благоустрою в Оболонському районі м. Києва започатковано ще дві екологічні зони за адресами: вул. Героїв Дніпра, 59 та просп. Оболонський, 18а. Голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Василь Іванович Антонов особисто проінспектував хід робіт та взяв участь у створенні зелених куточків для відпочинку мешканців.

          «Я радий тому, що оболонці підтримали нашу ініціативу щодо створення екологічних зон в районі та допомагають нам доглядати за ними, беруть активну участь в облаштуванні нових зелених куточків, виявляючи творчі та дизайнерські здібності», - зазначив Василь Іванович. – «Яскравим прикладом є смерековий гайок, який з’явився за адресою: вул. Лайоша Гавро, 7. А створена мешканкою будинку 29 по вул. Тимошенка чудова композиція навіть зайняла І місце в Києві у конкурсі «Краще подвір’я», який протягом 5 місяців проводила редакція газети «Вечірній Київ». Мешканці будинку 33 на Оболонському проспекті виявили ініціативу за власні кошти встановити на прибудинковій території георешітки, які дозволять зберегти газони навіть при заїзді на них автомобілів. І таких прикладів ще багато, за що я дуже вдячний нашим мешканцям».

          Для створення екозони по вул. Героїв Дніпра, 59 було проведено демонтаж морально та технічно застарілих елементів цегляної огорожі спортивного майданчика, завезено 150 тон рослинного ґрунту, вирівняно територію екозони піском та ґрунтом, встановлено 4 лави для відпочинку, завезено 50 тон гранвідсіву для планування території спортивного майданчику, закуплено 40 кг фарби, проведено відновлення асфальтування пішохідних доріжок 440 м2. До проведення робіт долучились мешканці прилеглих будинків, за їх допомогою було облаштовано клумбу та висаджено 500 шт. квітів, 95 дерев та 150 кущів, пофарбовано огорожі та малі архітектурні форми на дитячому майданчику. На даний час ведуться роботи по встановленню нового спортивного майданчика.

 

На екологічній зоні на просп. Оболонському, 18а встановлено 72 м.п. декоративної огорожі, пофарбовано дитячий майданчик, відремонтовано та пофарбовано спортивний майданчик, висаджено 40 дерев та 10 кущів, встановлено 2 лави для відпочинку, 3 декоративні елементи.

 

 

 

Озеленення території району набуває особливого значення в умовах забруднення повітряного середовища викидами автотранспорту та промислових підприємств. Тому районною владою і надалі буде проводитись робота по створенню зелених зон всередині житлових кварталів.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку