Головна  →  Анонси  →  21 травня 2021

Київ шукає стартапи, орієнтовані на розвиток міста


Київ шукає стартапи, орієнтовані на розвиток міста

Фонд підтримки інновацій «Social Investment Fund» за підтримки Київської міської ради оголосив набір команд на безкоштовну онлайн-програму «City Boost» з підприємництва для стартапів, метою яких буде благоустрій та розвиток міста.

Про це повідомила сьогодні, 21 травня, депутатка Київської міської ради, заступниця голови Постійної комісії з питань цифрової трансформації та адміністративних послуг Ксенія Семенова. Ініціативу підтримав заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

За словами Ксенії Семенової, найкращі команди отримають можливість пілотного впровадження своїх проєктів у Києві вже до кінця року. Команда-переможець додатково отримає 50 000 грн на розвиток стартапу.

«Програма триватиме три місяці в онлайн форматі, та буде складатися з чотирьох інтенсивів: буткемпів та роботи над проєктами під менторством експертів з бізнесу та органів місцевої влади. Після третього буткемпу відбудеться попередній відбір проєктів. Стартапи, які пройдуть відбір, працюватимуть з індивідуальними менторами до фіналу, який відбудеться оффлайн у Києві у середині вересня», – наголосила депутатка.

Участь у конкурсі можуть брати команди з усієї України. Головне – можливість інтенсивно працювати над ідеєю у липні-вересні, готовність та спроможність реалізувати проєкт після завершення програми. Також є певні вимоги до стартапів: у складі команди повинно бути від двох до чотирьох людей. Розробка стартапу має бути на початковому етапі, а його тематика пов'язана із розвитком міста. Також важливим критерієм є можливість технічної реалізації прототипу протягом трьох місяців. Готовність команди реалізувати та втілити проєкт у життя після завершення програми.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренко, підтримка міських інновацій та сучасних сервісів допоможе усучаснити та вдосконалити місто.

«Учасниками можуть стати стартапи, які працюють у сферах екології, розумного споживання, здорового способу життя, міської мобільності, нерухомості, культурної спадщини та прозорості влади. Безперечно розвиток цих галузей є важливим чинником функціонування сучасного розвинутого міста. Саме тому міська влада підтримує подібні ініціативи та проєкти», – підкреслив Володимир Бондаренко.

Розклад програми:
– липень: три навчальні онлайн-інтенсиви (буткемпи), присвячені дизайн-мисленню, валідації ідеї, створенню MVP, роботі з клієнтами, фінансовим і юридичним питанням та іншому;

– кінець липня: відбір 10 фіналістів, які до фіналу працюватимуть з індивідуальними менторами;

– серпень: менторські сесії від експертів з бізнесу та міської влади;

– середина вересня: фінальний пітч, визначення переможців;

– вересень-грудень: пілотування проєктів у місті Києві.

Реєстрація стартапів буде тривати до 18 червня на офіційному сайті проєкту. До 25 червня буде оголошено результати відбору.

Організатором проєкту став Фонд підтримки інновацій «Social Investment Fund». Партнери проєкту – стартап-інкубатор «YEP», незалежний журналістський бізнес-портал «mind.ua».

Київська міська рада

Перейти до спискуВерсiя для друку