Головна  →  Новини  →  18 травня 2021

Надання допомоги застрахованим особам на період карантину

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, застрахованим особам із «червоних зон» карантину передбачена виплата допомоги.

Така допомога надається у 2021 році одноразово у сумі 8 тис. гривень. Для отримання допомоги застрахована особа має право звернутися із заявою протягом 30 днів з дня запровадження на території відповідного регіону обмежувальних протиепідемічних заходів.

Водночас, допомога надається найманим працівникам суб'єкта господарювання або фізичним особам - підприємцям, основний вид економічної діяльності яких зазначений першим у відомостях з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань станом на останній день місяця, який передує місяцю, в якому подається заява на отримання допомоги, та відповідає видам, визначеним у переліку основних видів економічної діяльності, стосовно яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, що призводять до тимчасової зупинки роботи суб'єктів господарювання, в яких працюють застраховані особи, та фізичних осіб - підприємців, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236.

Довідково: Порядок надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 07 квітня 2021 року  № 328 (https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-dodatkovi-zahodi-socialnoyi-pidtrimki-zastrahovanih-osib-na-period-zdijsnennya-).

За інформацією Головного управління ДПС у м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку