Головна  →  Анонси  →  17 травня 2021

Відкриття мистецького проєкту з нагоди Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

18 травня об 11.00 у приміщенні Міністерства закордонних справ України міністр Дмитро Кулеба відкриє виставку з нагоди Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу .

Виставка органічно об’єднала одразу два мистецькі проєкти, які показують різну історію Криму – до та після депортації 1944 року. 

Анімований фотопроєкт «Вкрадений Крим» Фатіми Османової та Ельдара Халіла розповідає про культурне життя кримськотатарського народу до подій депортації за матеріалами з сімейних архівів. 

На виставці також будуть представлені твори з кримського циклу відомого українського митця Юрія Химича «Кримські старожитності», присвячені Криму 1950-83 років. У кримських пейзажах художника із багатьма кримськотатарськими символами не можна не побачити біль вигнання та втрати народом рідної землі.

Мета експозиції - вшанування пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу та привернення уваги міжнародної спільноти до тимчасової окупації Російською Федерацією Кримського півострова, арештів та обшуків у родинах кримських татар, жорстких порушень Росією норм міжнародного гуманітарного права.

Організатори проєкту: Міністерство закордонних справ України, Фатіма Османова, Ельдар Халіл, Khymych Art Foundation.

Пресслужба МЗС оголошує акредитацію на захід для представників ЗМІ за посиланням: https://forms.gle/LwhoeXg97j2X3y9L7

Увага: Підтвердження акредитації буде надіслане на електронну адресу, яку ви вкажете у формі.

Завершення акредитації: 17 травня о 18.00 

Прибуття акредитованих представників ЗМІ: до 10:25 18 травня

Вхід до будівлі: МЗС України, Михайлівська пл., 1, під’їзд № 3

Для входу в будівлю МЗС прохання мати при собі паспорт, дійсне журналістське посвідчення (видане редакцією) та засоби індивідуального захисту.

Представники ЗМІ, які не були акредитовані, не зможуть взяти участь у заході.

mfa.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку