Головна  →  Новини  →  23 квітня 2021

Віталій Кличко: В Києві ухвалили особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час святкування Вербної неділі та Великодня

Столична влада ухвалила особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час святкування Вербної неділі та Великодня. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

«Наближаються Великодні свята, тривалі вихідні і дуже ризикований момент для епідеміологічної ситуації. Люди збираються йти в церкви, святкувати компаніями, відвідувати публічні місця. І дуже важливо, щоб наслідком радості від свята не стала біда від хвороби. Щоб у середині травня ми знову не отримали різкого сплеску захворюваності. Я закликаю всіх бути свідомими і не ставитися легковажно до рекомендацій фахівців. Не ігнорувати загрозу, що не минула. Сьогодні вранці відбулося засідання міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. На якому, зокрема, ухвалили особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час святкування Вербної неділі та Великодня», – повідомив Віталій Кличко.

Зокрема, аби упередити сплеск вірусу, столична влада рекомендує керівникам церков та релігійних організацій проводити богослужіння в онлайн-режимі.

Якщо ж десь прихожани підуть у церкву, необхідно дотримуватися суворих правил та обмежень.

«По-перше: храми мають забезпечити дезінфекцію та провітрювання приміщень. По-друге: обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 квадратних метрів приміщення. По-третє: забезпечити температурних скринінг тих, хто  братиме участь у богослужіннях. І, звичайно, масковий режим ніхто не відміняв!» – підкреслив мер столиці.

Міська влада зустрічалася з представниками всіх конфесій і закликала їх дотримуватися правил і обмежень. Та роз’яснити необхідність таких заходів своїм прихожанам.

«Ми також чекаємо на свідоме і зважене рішення Всеукраїнської ради церков, яка зібралася сьогодні для ухвалення єдиного рішення усіма конфесіями про те, яким чином проводити богослужіння та як відбуватиметься освячення Великодніх кошиків. Переконаний: церква має дбати про здоров’я своїх вірян та не наражати їх на небезпеку! Оскільки ситуація із захворюваністю на коронавірус у Києві поки залишається складною. І сьогодні головне завдання – зробити все можливе, щоб зберегти життя та здоров’я людей. Тому я закликаю всіх киян і всіх українців провести свята в колі родини. Не збиратися великими компаніями, не йти в місця великого скупчення людей. Щоб не наражати на небезпеку себе і своїх близьких», – наголосив Віталій Кличко.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку