Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2013

Столичні породіллі можуть отримати безкоштовний медпакет, написавши заяву в жіночі консультації

Для отримання безкоштовного медикаментозного забезпечення від Муніципальної лікарняної каси Києва столичним породіллям необхідно лише написати відповідну заяву на ім’я директора Департаменту соціальної політики міськдержадміністрації та  голови правління муніципальної каси. Про це розповів директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Віталій Мохорєв.

За його словами, розробляючи відповідний соціальний проект, столична влада намагалася максимально спростити процедуру отримання породіллями безкоштовного медзабезпеченя.

«Для того, аби жінка, майбутня мама, отримала безкоштовно повний пакет медикаментів, передбачених проектом, їй необхідно лише заповнити дві заяви. При цьому спеціально звертатися кудись не потрібно: заяви можна заповнити у жіночій консультації під час чергового обстеження», – зазначив Віталій Мохорєв.

Директор Департаменту нагадав, що соціальний проект зі страхування породіль, афганців та постраждалих від наслідків аварії на ЧАЄС в Муніципальній лікарняній касі Києва столична влада реалізує в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича та завдань голови держави з модернізації медичної галузі. У рамках проекту, зокрема, породіллі за кошти міста будуть забезпечені наборами із медикаментів та виробів медичного призначення, необхідних для пологів.

«Отримувати чи не отримувати таку безкоштовну допомогу – особиста справа кожної жінки. Місто профінансувало програму в повному обсязі, отже кожна столична майбутня мама гарантовано має право на отримання безкоштовного медикаментозного забезпечення в рамках проекту», – наголосив Віталій Мохорєв.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку