Головна  →  Новини  →  9 квітня 2021

Олексій Кулеба: Кредити для малого та середнього бізнесу під 0,01% — необхідна допомога від міста під час карантину

Відсоткова ставка за кредитами для малого та середнього бізнесу на час пандемії складатиме 0,01%. Про це заявив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

Відповідне рішення, що передбачає зменшення фінансового навантаження на підприємців, сьогодні підтримали 99 депутатів Київської міської ради.

«Ми вважаємо своїм обов’язком сприяти бізнесу у складні економічні часи. І я запрошую підприємців скористатись наданими можливостями. Програма фінансово-кредитної підтримки малого та середнього бізнесу себе добре зарекомендувала під час першої хвилі пандемії COVID-19. Нею вже скористались понад 150 столичних підприємців. Частину компенсувало місто у співпраці із Фондом розвитку підприємництва. Нині ми разом із Департаментом промисловості та розвитку підприємництва запропонували зміни, які допоможуть отримати кошти більшій кількості представників бізнесу», – пояснив Олексій Кулеба.

Зміни до Положення про фінансово-кредитну підтримку бізнесу столиці передбачають, що на період дії посиленого карантину фінансово-кредитна підтримка від міста збільшується з 50% до 99% від суми відсотків за кредитними договорами підприємців. Тобто підприємці зможуть отримати кредити усього під 0,01%.

Якщо раніше для отримання кредиту підприємству потрібно було вести господарську діяльність не менше трьох років, тепер цей термін зменшився до одного року. Це зроблено для того, аби скористатись програмою могли і ті підприємства, які нещодавно розпочали діяльність.

Нині учасниками програми є 12 потужних банківських установ. Розширився і перелік цільового призначення кредитних коштів.

Детальніше про умовами кредитування за програмою фінансово-кредитної підтримки підприємців Києва – за посиланням: https://kyivcity.gov.ua/biznes_ta_litsenzuvannia/programa_finansovo-kreditno_pidtrimki_subyektiv_malogo_ta_serednogo_pidpriyemnitstva_u_misti_kiyevi/

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку