Головна  →  Новини  →  7 квітня 2021

Віталій Кличко: В столиці вже вакцинували 27 158 людей

У столиці на сьогодні вакцинували 27 158 людей. Про це мер Києва заявив під час онлайн-брифінгу.

«Що стосується вакцинації. У Києві, як і в інших регіонах країни, триває вакцинація від COVID-19. Вакциною Covishield, яку надало Міністерство охорони здоров’я. Столиця отримала 42 600 доз препарату. І є першою за кількістю вакцинованих в Україні. У Києві вже вакцинували 27 158 людей», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що більшість із них – медики. Це понад 14 600 осіб. Також щеплення роблять людям похилого віку – кому за 80 років. Їх вакцинували майже 4 тисячі. Киян інших категорій, які першочергово потребують щеплення, – майже 460 осіб. А також вакцинували військовослужбовців в ООС – 1 333 особи. Соціальних працівників та працівників підприємств критичної інфраструктури – майже 1200 людей.

Мер Києва також зауважив, що вакцинація є добровільною.

«Як ви знаєте, сьогодні великий дефіцит вакцин у світі. Ми, як я вже говорив, ведемо переговори з кількома виробниками вакцин. У першу чергу виробники постачають свою продукцію країнам, які раніше законтрактували вакцини. І відбувається це на державному рівні! Містам же окремо дуже складно вести переговори. Але ми це робимо. Щоб забезпечити щеплення, у першу чергу, столичних медиків та тих категорій, які найпершими потребують вакцинації», – наголосив Віталій Кличко.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку