Головна  →  Новини  →  16 лютого 2021

Обережно! Небезпечні бурульки!

Протягом останніх днів через потужні снігопади на дахах наших будинків накопичилося багато снігового покриву, а через коливання температури повітря почали утворюватися небезпечні крижані бурульки.
Падіння льоду та снігу може не тільки призвести до травмування, але й до загибелі людини. Особливо небезпечними є бурульки, що сформувалися на будинках у місцях масового скупчення людей та на вузьких вуличках, де тротуари розташовані щільно біля домівок.
 
Декілька правил, що допоможуть вам не стати жертвою крижаних бурульок:
 
Не заходьте за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності зверніть увагу на наявність небезпечних утворень з криги та снігу на дахах будинків.
 
Коли ви обираєте найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста, намагайтеся дотримуватися безпечної відстані між будинками та іншими спорудами (3-5 м).
 
Якщо під час прогулянки ви помітили високі дерева, переконайтеся у відсутності загрози падіння снігу та льодових наростів.
 
Якщо ви йдете по тротуару і чуєте зверху підозрілий шум – у жодному разі не зупиняйтеся, не піднімайте голову та не розглядайте. Бігти від будівлі теж не можна. Для того, щоб укриттям послужив дашок, якомога швидше притисніться до стіни.
 
Батьки та педагоги повинні пояснити дітям небезпеку ігор під час відлиги під дахами будинків та обмежити їхнє перебування в позаурочний час у цих місцях.
 
Під час прогулянок на свіжому повітрі з маленькими дітьми, не залишайте їх без нагляду і не перебувайте з ними в місцях можливого падіння з дахів брил та снігу.
 
Пам'ятайте, що лише дотримання цих заходів безпеки та порад дозволить запобігти трагічних наслідків.
За інформацією Центру громадського здоровья
 
Немає опису світлини.
Перейти до спискуВерсiя для друку