Головна  →  Новини  →  8 лютого 2021

Способи подання податкової декларації про майновий стан і доходи

Головне   управління  ДПС  у  м. Києві   інформує,  що  податкова декларація про майновий стан і доходи, відповідно до п. 49.3 ст. 49 Податкового кодексу України (далі – ПКУ),  подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):

-  особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. В цьому випадку  платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації (п. 49.5 ст. 49 ПКУ);

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу. Платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк (п. 49.5 ст. 49 ПКУ).

 При направленні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися електронним сервісом «Електронний кабінет».

Звертаємо увагу! Для подання податкових декларацій в електронній формі у режимі реального часу необхідно:

1. Отримати  кваліфікований електронний підпис,   який  видається Акредитованим центром сертифікації ключів (АЦСК) Інформаційно-довідкового департаменту ДПС та іншими АЦСК, з переліком яких можна ознайомитися у відкритій частині «Електронного кабінету»;

2. Авторизуватися за допомогою особистого електронного ключа;

3. Отримати відомості про отримані  доходи  з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків;

4. Після отримання відповіді  від  ДПС  у  розділі  «вхідні/вихідні документи», перейти до заповнення  Декларації про майновий стан і доходи. 

За інформацією Головного  управління  ДПС  у  м. Києві 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку