КМДА Київська міська державна адміністрація


28 січня 2021

У Києві замінили понад третину зношених аварійних авто на сучасну спецтехніку для оперативнішого усунення аварій на теплових мережах – Петро Пантелеєв

За останні два роки у столиці більш як на третину оновили парк спецтехніки комунального підприємства «Київтеплоенерго» для усунення пошкоджень на теплових мережах. Наразі столичні тепломережі обслуговує близько 350 одиниць спецтранспорту та понад 1100 фахівців аварійних бригад, які працюють у цілодобовому режимі. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Петро Пантелеєв наголосив, що в Києві працює один із найбільших цілісних теплоенергетичних комплексів Європи.

«Це майже 3 тисячі кілометрів теплових мереж, дві потужні ТЕЦ, 200 котелень, єдиний в Україні сміттєспалювальний завод «Енергія». Десятки років теплоенергетика міста перебувала в управлінні приватної компанії, але у 2018 році місто повернуло її у власне управління, щоб розпочати модернізацію. Адже десятки років у ремонт та заміну мереж не вкладали коштів, що в результаті призвело до зношеності мереж на рівні 80% та необхідності заміни обладнання на об’єктах теплогенерації. Ми створили комунальне підприємство «Київтеплоенерго», яке нині опікується тепловим господарством міста», – пояснив посадовець.

За цей час муніципалітет інвестував у модернізацію тепло-енергетичного комплексу понад мільярд гривень.

«Вдалося замінити понад 270 км тепломереж, скоротивши на 15% кількість аварій. Розпочали надзвичайно важливий проєкт переоснащення сміттєспалювального заводу «Енергія», що дозволить досягти європейських екологічних стандартів у роботі. Розпочато програму ремонту та модернізації обладнання на київських ТЕЦ № 5 та ТЕЦ № 6. Зокрема, у 2020 році виконано капремонт парової турбіни енергоблоку № 2. Це потужна парова турбіна, яка комбіновано виробляє тепло і електроенергію. Вона була введена в експлуатацію ще 34 роки тому – в 1986 році і потребувала оновлення», – сказав представник КМДА.

Загалом місто інвестувало в ремонт та модернізацію об’єктів енергетики понад 1 млрд грн.

«Саме аварійний стан мереж та обладнання стає причиною вимушених відключень гарячої води та опалення і справедливих нарікань зі сторони мешканців. Саме тому ми розпочали ремонтну програму, поступово знижуємо аварійність і досягнемо більш якісних послуг для киян», – зауважив Петро Пантелеєв.

kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.