Головна  →  Новини  →  26 січня 2021

Декларування 2021. Репетиторські послуги підлягають оподаткуванню

Головне управління ДПС у м. Києві  звертає увагу, що громадяни, які не зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності, але у 2020 році надавали репетиторські послуги, а саме: готували дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчали з будь-яких предметів тощо зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та задекларувати отримані доходи.

Відповідно до вимог Податкового кодексу України дохід від надання репетиторських послуг підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовим збором у розмірі 1,5%.

Податкову декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати  до 01 травня 2021 року. Сплатити суму податку на доходи фізичних осіб та військового збору необхідно до 01 серпня 2021 року.

За вибором платника податків декларація подається до Центру обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою. Декларацію також можна надіслати поштою або засобами електронного зв’язку.

Окрім того, платники податків можуть подати декларацію про майновий стан і доходи онлайн, скориставшись сервісом Електронний кабінет. 

За інформацією Головного управління ДПС у м. Києві 

Перейти до спискуВерсiя для друку