Головна  →  Новини  →  29 грудня 2020

Соціальна підтримка застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів

Головне  управління  ДПС  у  м. Києві  звертає   увагу,   що  10 грудня 2020 року набрав чинності Закон України від 04 грудня 2020 року № 1071-IX «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (далі – Закон № 1071-IX).

Законом № 1071-IX передбачено надання одноразової матеріальної допомоги в розмірі 8 тис. грн найманим працівникам, які втратили частину заробітної платні внаслідок запровадження карантинних обмежень, та фізичним особам – підприємцям (далі – ФОП), які втратили частину доходу внаслідок карантину.

Проте, ФОП не зможуть отримати допомогу, якщо вони зареєстровані менше ніж за 3 місяці до набрання чинності Законом № 1071-IX; якщо у 2020 році сплатили ЄСВ за себе менше ніж за 3 місяці, а також якщо їхній вид діяльності не підпадає під карантинні обмеження.

Надання одноразової матеріальної допомоги передбачено і суб'єктам господарювання – юридичним особам для виплат найманим працівникам, щоб не скорочувати їх під час дії карантину. Ця норма стосується суб'єктів господарювання-юридичних осіб, які (на час набрання чинності Законом № 1071-IX) вимушено скоротили або можуть скоротити тривалість робочого часу працівників через простій у зв'язку з запровадженням карантину.

Розмір допомоги вираховується пропорційно скороченню робочого часу працівника, але не може перевищувати 8 тис. гривень.

Також передбачено одноразову компенсацію суб'єктам господарювання з метою відшкодування витрат, понесених на сплату ЄСВ.

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine

За інформацією Головного  управління  ДПС  у  м. Києві 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку