Головна  →  Новини  →  21 жовтня 2013

У столиці стартував 43-й Міжнародний кінофестиваль «Молодість»

У столиці стартував 43-й Міжнародний кінофестиваль «Молодість»

19 жовтня у Національному Палаці Мистецтв «Україна» відбулося урочисте відкриття 43-го Міжнародного кінофестивалю «Молодість».

Відкрив фестиваль генеральний директор Андрій Халпахчі. Він розповів, що 43-тя «Молодість» усім прийдеться до смаку – за 9 днів покажуть 300 стрічок і кожен глядач зможе знайти «своє» кіно. А об’єднає всі стрічки, представлені під час фестивалю, тема толерантності.

«Цього року основним лозунгом кінофестивалю стане гуманізм і толерантність. Толерантність політична, релігійна, расова та гендерна», –зазначив під час відкриття фестивалю Андрій Халпахчі.

Також гендиректор кінофестивалю із радістю додав, що у програмі фестивалю стає все більше українського кіно.

Привітали гостей та учасників фестивалю і Міністр культури Леонід Новохатько, який зачитав вітання від імені Президента України Віктора Януковича та прем’єр-міністра України Миколи Азарова, та заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега.

«Щороку кінофестиваль «Молодість» збирає твори талановитої кіномолоді з різних країн, відкриває нові імена та дає потужний стимул для розвитку кінематографії в Україні та далеко за її кордонами. Це подія як національної, так і міжнародної ваги. Фестиваль став сходинкою до успіху для багатьох провідних вітчизняних кінематографістів, відкрив для глядача чудові твори і продовжує надихати митців на створення нових кіношедеврів. І з початку заснування фестивалю міська влада надає фінансову підтримку на його організацію і проведення. Ми щиро впевнені, що подіям такого рівня треба приділяти особливу увагу та опіку, і завжди готові підтримувати їх та допомагати», – сказала у своєму вітальному слові Галина Герега. Вона побажала фестивалю розвиватися, рухатися до нових обріїв, збільшувати масштаби та зміцнювати свій авторитет, а глядачам – отримати справжнє задоволення від занурення у надзвичайний, живий світ кіно.

Почесний президент фестивалю Віктор Ющенко вручив почесний приз фестивалю, Скіфського оленя, спеціальному гостю фестивалю, австрійському режисеру Ульріху Зайдлю. Сам Зайдль зазначив, що йому надзвичайно приємно приїхати до України, адже це означає, що його фільми почули.

«Фестиваль називається «Молодість», і я хочу звернутися до молодих режисерів. Є чимало проблем, з якими можна зіткнутися, але пам’ятайте: робіть своє, робіть те, що ви хочете, не слухайте критиків», – сказав режисер.

Марина Антонова, директор фонду «Україна 3000», вручила премію «Овація» за видатний внесок в розвиток вітчизняного кінематографу» народній артистці України Наталі Сумській.

Фільм-відкриття фестивалю, «Валенса. Людина надії» Анджея Вайди, представив продюсер стрічки Міхал Квєциньський.

Нагадаємо, що 43-й МКФ «Молодість» триватиме в Києві 19-27 жовтня у кінотеатрах «Київ», «Кінопанорама», «Жовтень» та «Київська Русь».

http://kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку