Головна  →  Новини  →  15 грудня 2020

Для переходу на спрощену систему оподаткування слід вчасно подати заяву

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що відповідно до Податкового кодексу України платник податку може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Заявапро перехід на спрощену систему оподаткування з 01 січня 2021 року подається не пізніше 16 грудня 2020 року.

Крім того, платникєдиного податку може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу.

Граничним терміном подання заявипро перехід на іншу групу платника єдиного податку з 01 січня 2021 року  є 16 грудня 2020 року.

Довідково: форму заяви про застосування спрощенної системи оподаткування затверджено наказом Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року № 308 «Про затвердження форм заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, розрахунку доходу за попередній календарний рік, запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та витягу з реєстру платників єдиного податку».

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine

Пресслужба Головного управління ДПС у м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку