Головна  →  Новини  →  21 жовтня 2013

Валерій Танцюра: «Фахівець із соціальної роботи – це висококваліфікований менеджер з надання комплексної допомоги»

Щоденна діяльність фахівця соціальної роботи направлена на вирішення проблем конкретної сім’ї. Фактично спеціаліст виступає менеджером, який залучає ресурси місцевої громади і надає допомогу киянам, що опинилися у складних життєвих обставинах. Про це в ефірі телеканалу «Київ» розповів директор Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валерій Танцюра.

Він зауважив, що соцпрацівник повинен уміти правильно діагностувати проблематику складних життєвих обставин сім’ї і надавати фахові рекомендації з психологічної, педагогічної, правової тематики. Тож відповідно такий працівник має мати вищу освіту, при чому профільну, а також постійно підвищувати власну практичну кваліфікацію.

«Фахівець із соціальної роботи у місті Києві – це найбільш поінформований спеціаліст у місцевій громаді щодо можливої підтримки та допомоги родинам у СЖО про діяльність мережі сервісів та окремих спеціалістів за тими чи іншими питаннями. У рамках виконання соціальних ініціатив Президента України, організація діяльності новопризначених фахівців соціальної роботи передбачає проходження обов’язкового п’ятиденного навчального курсу на базі Київського міського центру соціальних служб і стажування на робочому місці», – зазначив Валерій Танцюра.

У Київському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді інформують, протягом року для новопризначених спеціалістів лише на міському рівні проведено понад 150 методичних заходів – майстер класи, методичні зібрання, моніторингові візити, методичні навчання, тренінги, семінари, методичні екскурсії тощо.

Перейти до спискуВерсiя для друку