Головна  →  Новини  →  2 грудня 2020

Перерахунок пенсій з 1 грудня 2020 року

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» затверджено розміри прожиткового мінімуму для різних категорій населення, зокрема для осіб, які втратили працездатність.

З 1 липня 2020 року такий показник становив 1712 грн., з 1 грудня 2020 року  становитиме 1769 грн.

Органами Пенсійного фонду  автоматично буде проведено перерахунок пенсії непрацюючим пенсіонерам, мінімальна пенсійна виплата збільшиться з 1712 грн. до 1769 грн., а максимальна – з 17120 грн. до 17690 грн.

Перерахунку підлягають пенсійні виплати, складові яких залежить від розміру прожиткового мінімуму (доплата за понаднормовий стаж, доплата до мінімального розміру пенсій, підвищення, що розраховуються виходячи з прожиткового мінімуму).

З 1 грудня перераховано розмір надбавки донорам - він становить     218,90 грн. Також перерахунку підлягають пенсії за особливі заслуги перед Україною, мінімальний розмір пенсій у зв’язку  з втратою годувальника,  надбавки  та підвищення, передбачені  Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань» та інших, які розраховуються, виходячи із такого прожиткового мінімуму, мінімальних розмірів пенсій по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС та щомісячної  державної адресної допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій.

Після перерахунку з 01.12.2020 року розмір пенсії не може бути нижчим, ніж 1769 грн. (окрім втрати годувальника на двох і більше утриманців)

Даний перерахунок проводиться автоматизованим способом, тому додатково звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно. Розміри підвищень розраховуються індивідуально для кожного пенсіонера за документами, які містяться у пенсійній справі.

За інформацією Головного управлінн пенсійного фонду України в м.Києві

 

Перейти до спискуВерсiя для друку