Головна  →  Новини  →  25 листопада 2020

За продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, можна позбутися ліцензії

«Ліцензія на роздрібну торгівлю алкогольними напоями або тютюновими виробами анулюється в разі продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, відповідно до вимог статті 153 Закону України    від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» (далі – Закон № 481), – повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Ельвіра Пруднікова.

Заступник начальника розповіла, що норми Закону № 481 забороняють продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. Відносно особи, яка вчинила порушення, застосовується адміністративна відповідальність, передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення, та складається відповідний протокол.

Крім того, водночас з анулюванням ліцензії до суб’єктів господарювання застосовуються штрафні санкції у розмірі – 6 800 гривень.

Ельвіра Пруднікова поінформувала, що столичною податковою на підставі матеріалів перевірки правоохоронних органів, щодо вчинення адміністративного правопорушення, протягом січня – жовтня 2020 року анульовано 58 ліцензій за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, у тому числі: 37 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 21 ліцензію на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

За інформацією Головного управління ДПС у м. Києві

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку