КМДА Київська міська державна адміністрація


13 жовтня 2020

В Оболонському районі відбувся урочистий захід з нагоди Дня захисника України

Сьогодні, 13 жовтня 2020 року, в Оболонському районі м. Києва біля пам’ятного знаку Воїнам-патріотам України відбулися урочистості з нагоди Дня захисника України

Це свято уособлює мужність і героїзм захисників рідної землі на всіх етапах її історії. Це також день пам'яті та пошани тих, хто впродовж століть боровся за свою землю та відстоював суверенітет України після здобуття нею незалежності.

Із словами вдячності та пошани до присутніх звернувся голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Кирило Фесик.

«Цього дня, ми вшановуємо сучасних захисників України, а також героїв різних періодів нашої історії. Завдяки хоробрості наших воїнів та їх патріотизму наша країна досі залишається суверенною, соборною та незалежною державою. Сьогодні необхідно подякувати всім, хто присвятив життя захисту Української держави та згадати і схилити голову перед пам’яттю про загиблих. Щиро бажаю усім, хто носить високе звання захисника України, міцного здоров’я, незламного духу та мирного неба!», - зокрема, зазначив Кирило Олександрович.

Також до присутніх звернулись: депутат Київської міської ради Володимир Старовойт, голова Спілки учасників АТО Оболонського району м. Києва, доброволець АТО з 2014 року, помічник командира з оперативного забезпечення, керівник 90-го батальйону, 81-ї десантно-штурмової бригади, кіборг, учасник боїв за Донецький аеропорт, Піски, Авдіївку, Водяне, Опитне, кавалер орденів Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів, підполковник Збройних Сил України Віталій Баранов та голова Оболонської районної спілки ветеранів Афганістану, голова Громадської ради при Оболонській райдержадміністрації Вадим Марченко.

Після завершення офіційної частини присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх героїв, які віддали своє життя за Україну та поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам-патріотам України.

Ми з гордістю говоримо про нашу армію, про тисячі справжніх захисників, які обороняють кордони України.

Вітаємо всіх з Днем захисника України, зі святом Пресвятої Покрови та Днем українського козацтва.

Нехай Пресвята Богородиця оберігає та захищає ваші родини, а наша українська земля назавжди буде вільною та незалежною!

Слава Україні! Героям слава!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.