КМДА Київська міська державна адміністрація


2 жовтня 2020

Рятувальники провели навчання для працівників одного із столичних медичних закладів

1 жовтня столичні рятувальники провели тактико-спеціальні навчання в Пущі Водиці на вул. Квітки Цісик Оболонського району столиці щодо ліквідації умовної надзвичайної ситуації для працівників одного із медичних закладів району.

Мета навчань – відпрацювати з робочим персоналом дії у разі виникнення надзвичайної ситуації на території закладу. Навчання проводились в 2 етапи: теоретичний та практичний.

Відповідно до тактичного задуму навчань, в палаті на другому поверсі виникає пожежа. Персонал лікарні повідомив Службу порятунку про надзвичайну подію та розпочав евакуацію працівників закладу. Вогнеборці оперативно прибули на місце події та приступили до гасіння умовної пожежі на площі 87кв.м. Під час гасіння умовної пожежі на безпечну відстань виведено 30 осіб ще 1 особу евакуйовано по авто драбині. Завдяки злагодженим діям рятувальників та персоналу лікарні, умовну пожежу було швидко ліквідовано та не допущено розповсюдження вогню за межі осередку загоряння.

Після проведення навчань, рятувальники із працівниками закладу обговорили недоліки, які були допущені під час ліквідації умовної надзвичайної ситуації. Також, працівниками служби порятунку були розглянуті основні вимоги правил пожежної безпеки на робочому місці та у побуті. Особливу увагу було наголошено на алгоритмі дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на території об’єкту та обговорено особливості правильної і швидкої евакуації.

Після завершення практичної частини навчань рятувальники продемонстрували працівникам сучасну пожежну техніку та аварійно-рятувальне обладнання, а також навчили, як правильно користуватися первинними засобами пожежогасіння. Адже кожен громадянин повинен знати, як правильно застосовувати вогнегасник та вміти на практиці ним користуватися. Увагу працівників закладу звернули на загрози, притаманні майбутньому опалювальному періоду, адже із зниженням температури повітря все більше людей починають користуватись обігрівачами, що в свою чергу може призвести до перевантаження електромережі, короткого замкнення, і як наслідок, – пожежі

За інформацією Оболонського РУ ГУ ДСНС

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.