КМДА Київська міська державна адміністрація


30 вересня 2020

Віталій Кличко: «Щодобово екстрену медичну допомогу киянам надають 158 бригад «швидких»

Щодобово екстрену медичну допомогу киянам надають 158 бригад «швидких». Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Зазначу: щодобово екстрену медичну допомогу киянам надають 158 бригад «швидких» – вдень та 130 – вночі. Із них у Центрі екстреної медичної допомоги цілодобово працюють 10 окремих бригад для надання допомоги та госпіталізації пацієнтів із СOVID-19. Ідеться про випадки, коли медики виїжджають на виклики до пацієнтів із підозрою або з підтвердженим діагнозом «коронавірус». Але медики розуміють: будь-який виклик потенційно може бути до хворого з вірусом», – наголосив Віталій Кличко.

За його словами, зараз будь-яка людина, у якої трапився інсульт, інфаркт, апендицит, або людина, яка потрапила в ДТП, може виявитися хворою на коронавірус.

Саме тому всі бригади «швидкої» забезпечені засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами та кисневим обладнанням із достатнім запасом медичного кисню, якщо буде необхідна допомога пацієнтам із СOVID-19.

«Госпіталізація пацієнтів із підозрою або підтвердженим діагнозом «коронавірус» здійснюється в медзакладах безвідмовно. Також зазначу, що в цілодобовому режимі працює гаряча лінія – «Порада лікаря по телефону». Якщо вам необхідна консультація, набирайте 15-83 зі стаціонарних телефонів. Та 044-235-01-01 – з мобільних», – наголосив Віталій Кличко.

kyivcity.gov.ua
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.