КМДА Київська міська державна адміністрація


30 вересня 2020

Для збору небезпечних відходів у Києві встановлено спеціальні помаранчеві контейнери

Для збору небезпечних відходів, а саме для відпрацьованих батарейок, непошкоджених ртутних термометрів, енергозберігаючих та люмінесцентних ламп у Києві встановлено спеціальні помаранчеві контейнери.
 
На сьогодні на території міста експлуатується 144 таких контейнерів, вони є в кожному адміністративному районі. Адресний перелік та карта їх дислокації доступні за посиланням: https://bit.ly/2GpTyB6
 
Завдяки Вашій екологічній свідомості цього року понад 57 тон відпрацьованих батарейок, 26 тис. люмінесцентних та енергозберігаючих ртутьвмістних ламп і 5400 ртутних термометрів були передані на переробку та утилізацію спеціальним ліцензованим підприємствам, а отже ці відходи не будуть отруювати довкілля, потрапивши, наприклад, на полігон.
 
За кілька останніх місяців, з дати останньої передачі небезпечних відходів на переробку та утилізацію, з контейнерів зібрали вже 2389 кг батарейок, близько 1000 ртутьвмісних термометрів, понад 10000 енергозберігаючих та люмінесцентних ламп.
 
Кількість зібраних у помаранчеві контейнери небезпечних відходів свідчить про ріст екологічної свідомості киян і це не може не радувати.
 
Але, на жаль, маємо і не приємну статистику – досить часто люди заповнюють такі контейнери різним побутовим сміттям, частими є й випадки вандалізму.
 
Тож просимо, будь ласка, дбайливо ставитись до контейнерів та використовувати їх за призначенням (що, як і в який отвір складати на них написано).
 
У разі виявлення випадків переповнених чи зламаних контейнерів для небезпечних відходів, прохання невідкладно повідомляти КП "Київкомунсервіс" у будь-який зручний для Вас спосіб:
- за номерами телефонів: 044-594-77-11, 067-595-98-56 (viber);
- месенджер на офіційній сторінці підприємства у мережі Facebook: https://bit.ly/34dO8l2;
- онлайн-чат на сайті КП "Київкомунсервіс": https://kks.kiev.ua/
- заповнення форми для звернень на сайті КП «Київкомунсервіс»: https://kks.kiev.ua/zvernennya/
 
Бережіть себе та природу – викидайте небезпечні відходи у спеціальні контейнери!
 
 
За інформацією Департаменту житлово-комунальної інфраструктури



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.