КМДА Київська міська державна адміністрація


25 вересня 2020

Завершується підготовка житлового фонду до опалювального сезону

До включення опалення готові 93% будинків, які обслуговують комунальні підприємства, та лише 40% ЖБК, ОСББ, відомчих та інших категорій будинків. Про це повідомили у КП «Київтеплоенерго».

За результатами моніторингу, з 8111 житлових будинків, що знаходяться в обслуговуванні комунальних підприємств, акти готовності отримали 7570 (93%). У Святошинському, Деснянському, Оболонському та Голосіївському районах до опалювального сезону готові усі будинки.

Серед обстежених 2922 із 3007 житлових будівель ЖБК, ОСББ, відомчих житлових будинків, відомчих гуртожитків та інвестиційних будинків зафіксовано низький стан готовності до пуску тепла. У цій категорії балансоутримувачі підготували 35-40% споруд.

Згідно з Правилами користування тепловою енергією, визначеними ПКМУ № 1198, під час підготовки до опалювального сезону балансоутримувачі будинку зобов’язані перевірити та у разі необхідності відремонтувати несправну арматуру, вузли, забезпечити промивку будинкових тепломереж, утеплення місць загального користування тощо. Усього — близько 30 видів регламентних робіт. Відповідність будинку критеріям готовності до подачі тепла підтверджується Актом готовності до опалювального сезону (форма Е-8).

Нагадаємо, «Київтеплоенерго» виконало цьогорічну програму ремонтів та підготувало до осінньо-зимового періоду 2020/2021 столичні станції теплопостачання і котельні в усіх районах Києва.

kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.