Головна  →  Новини  →  3 вересня 2020

Уряд продовжив Угоду про підтримку з боку ЄС малого та середнього бізнесу України

2 вересня Кабінет Міністрів України схвалив продовження угоди про підтримку України у відновленні її економіки з боку ЄС та уповноважив Віцепрем’єр-міністерку з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгу Стефанішину підписати Додаткову Угоду до Угоди про фінансування між Урядом України та Європейською Комісією «Підтримка ЄС України у відновленні її економіки (EU4Biz)». 

Таке рішення продовжує період реалізації угоди на 1 рік, а також забезпечує функціонування проєкту «EU4Business: Мережа центрів підтримки бізнесу в Україні». Цей проєкт спрямований на підвищення конкурентоспроможності та поліпшення доступу до фінансування для українського малого та середнього бізнесу, що сприятиме відновленню української економіки, стимулюванню зростання та створенню нових робочих місць. 

Продовження реалізації угоди сприятиме збільшенню розміру кредитного портфеля та кількості МСП, які обслуговуються, а також дозволить удосконалити механізм надання консультацій для МСП із використанням онлайн платформи.

«Підписання Додаткової Угоди дозволить нам ефективно підтримати малий та середній бізнес України в непростий час коронакризи, – прокоментувала Ольга Стефанішина. – Завдяки співпраці з ЄС, ми зможемо надати необхідну допомогу більшій кількості підприємців, а також удосконалити програму проєкту, аби вона стала ще доступнішою для бізнесу».

Довідково

Програма була розрахована на період з 2016 року до 2020 року.

eu-ua.org

Перейти до спискуВерсiя для друку