Головна  →  Новини  →  3 вересня 2020

В Уряді створили Комісію для координації виконання Угоди про асоціацію

2 вересня Уряд прийняв постанову, якою створює Комісію з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Комісія працюватиме як консультативно-дорадчий орган, а одне з її основних завдань – забезпечити підготовку пропозицій для розвитку відносин з ЄС у сфері європейської інтеграції України.

“Україна встановила високу планку у взаємодії з ЄС, зокрема в інтеграції до європейського внутрішнього ринку. Така робота потребує максимального залучення усіх органів влади. Створена Комісія допоможе забезпечити всебічну та ефективну координацію виконання Угоди про асоціацію на рівні міністерств, а також тримати результативний рівень діалогу з Верховною Радою, бізнесом та громадянським суспільством”, – зазначає Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Серед основних завдань Комісії, зокрема:

- координація органів виконавчої влади щодо комунікації на рівні двосторонніх органів асоціації Україна-ЄС та діалогу з ЄС щодо виконання Угоди про асоціацію;

- удосконалення нормативно-правової бази з питань, що належать до компетенції Комісії.

Новостворену Комісію очолюватиме Прем'єр-міністр України, заступником Уряд призначив Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. До складу також входитимуть віце-прем’єр-міністри та міністри, Генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, та (за згодою) заступник Керівника Офісу Президента України та голови Комітетів Верховної Ради України.

kmu.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку