КМДА Київська міська державна адміністрація


14 вересня 2020

За період карантину в столиці зареєстрували понад 28 тисяч безробітних

З початку року столична служба зайнятості зареєструвала 32,6 тисячі безробітних, зокрема, за період з 12 березня до 9 вересня, коли урядом було запроваджено карантин у зв’язку з поширенням коронавірусу, – 28,2 тисячі.

На початку вересня на обліку в службі перебувало 25196 безробітних - в 3,1 раза більше, ніж на аналогічну дату торік (8046). Водночас, в останні місяці кількість громадян, які звертаються до центру зайнятості за отриманням статусу безробітного, значно зменшилась. Якщо в пік навантаження, який випав на квітень, було зареєстровано 9,4 тисячі безробітних, то в серпні – лише 3 тис. Натомість, зросли обсяги працевлаштування: від 305 осіб, забезпечених роботою за допомогою служби зайнятості у квітні, до 1432 – у серпні. Загалом, за сприяння служби з початку року працевлаштовано 8,8 тис. громадян, у т. ч. 6,1 тис. – під час карантину.

«Столична служба зайнятості продовжує надавати послуги безробітним та роботодавцям в онлайн режимі. Проводяться інформаційні вебінари, ярмарки вакансій, презентації роботодавця. Увесь цей час у Київському міському центрі зайнятості і в кожній районній філії працюють довідкові телефонні лінії, куди можна звернутися з будь-яким запитанням і отримати кваліфіковану відповідь», - повідомив директор КМЦЗ Віктор Білич.

Із загальної кількості працевлаштованих найбільше отримали роботу в оптовій та роздрібній торгівлі, на підприємствах переробної промисловості, у сфері державного управління й оборони, на транспорті, у професійній, науковій та технічній діяльності. Сьогодні в базі Київського міського центру зайнятості налічується 10318 вакансій.

«Роботу знаходить той, хто її шукає. Служба зайнятості відкрита для взаємодії. Звернувшись до КМЦЗ, і ми обов’язково допоможемо – роботодавець має можливість укомплектувати штат працівниками потрібного профілю і рівня кваліфікації, отримати виплату допомоги з часткового безробіття, а безробітний – сприяння у пошуку роботи, матеріальне забезпечення та можливість визначитись з напрямком своєї професійної діяльності за допомогою профорієнтації», - зауважив Віктор Білич.

Київський міський центр зайнятості сьогодні це:

  • Найбільша база можливостей
  • Безкоштовні послуги для безробітних та роботодавців

 

Відділ інформаційної роботи
Київського міського центру зайнятості



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.