КМДА Київська міська державна адміністрація


11 вересня 2020

Віталій Кличко: «Ситуація з навчальним процесом у столиці – контрольована»

Ситуація з навчальним процесом у столиці в умовах пандемії – контрольована. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Що стосується навчального процесу в столиці. Поки що ситуація контрольована. Оскільки місто підготувало школи до роботи в нових умовах. Розробило регламент роботи під час пандемії. Забезпечило заклади освіти дезінфікуючими засобами, засобами індивідуального захисту. Але, оскільки вірус у місті поширюється, до роботи шкіл і садочків буде наша особлива увага. І оперативні рішення в залежності від ситуації», – сказав Віталій Кличко.

Він повідомив, що сьогодні працюють 426 столичних шкіл із 428.

Через виявлені випадки захворювання у вчителів, на карантин закрили дві школи в Оболонському районі.

«У 50-ти школах на дистанційне навчання перевели загалом 126 класів, де є хворі учні. Усього хворих на коронавірус школярів у столиці – 174. Та 83 педагоги», – повідомив Віталій Кличко.

Стосовно дитячих садочків, мер зазначив, що через виявлені випадки вірусу тимчасово закриті два заклади дошкільної освіти – в Деснянському та в Печерському районах.

Два дитячих садки – на Оболоні та в Дніпровському районі – відновили свою роботу після карантину.

«Загалом із 568-ми комунальних дитсадків продовжують працювати 554. Деякі зачинені через планові ремонти. Наповненість дітей в садочках – майже 51%. Багато батьків, зважаючи на епідеміологічну ситуацію, залишають дітей вдома або під наглядом родичів», – зазначив Віталій Кличко.


 kyivcity.gov.ua

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.