КМДА Київська міська державна адміністрація


11 вересня 2020

Наближається граничний термін подання звіту про контрольовані операції

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що Звіт про контрольовані операції подається до 1 жовтня року, що настає за звітним, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Форма та Порядок складання Звіту про контрольовані операції затверджені наказом Міністерства фінансів України від 18.01.2016 № 8 зі змінами та доповненнями.

Звертаємо увагу, у разі якщо платником податку виявлено, що у раніше поданому Звіті про контрольовані операції (далі – Звіт) інформація надана не в повному обсязі, містить помилки або недоліки, такий платник податків має право подати:

- новий Звіт (Звіт з позначкою "звітний новий") до граничного строку подання Звіту за такий самий звітний період;

- уточнюючий Звіт (Звіт з позначкою "уточнюючий") після граничного строку подання Звіту за такий самий звітний період.

При цьому, новий та уточнюючий звіти повинні містити повну інформацію про контрольовані операції за звітний рік, як передбачено при складанні основного Звіту (Звіту з позначкою "звітний").

 

Довідково: господарські операції є контрольованими, якщо відповідають умовам встановленим п.п. 39.2.1 п. 39.2 ст. 39 Податкового кодексу України.

За інформацією Головного управління ДПС у м. Києві



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.