КМДА Київська міська державна адміністрація


11 вересня 2020

12 вересня відбудеться захід «Адаптація проведення тренінгів із першої допомоги під час пандемії» з нагоди Всесвітнього дня першої медичної допомоги

12 вересня об 11:00 пройде захід «Адаптація проведення тренінгів з першої допомоги під час пандемії» з нагоди Всесвітнього дня першої медичної допомоги.

Організатор заходу – Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України.

У рамках заходу відбудеться флешмоб із проведення серцево-легеневої реанімації на спеціальних манекенах.

У цей день кожен охочий зможе за допомогою працівників та волонтерів Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України матиме змогу:

  • навчитись проводити серцево-легеневу реанімацію на спеціальних манекенах;
  • ознайомитись із правилами надання першої допомоги постраждалим при дорожньо-транспортних аварійних ситуаціях;
  • взяти участь у роботі ситуаційних локацій згідно зі сценарієм (допомога при відкритих переломах, втраті свідомості тощо);
  • ознайомитись з локаціями аварійних служб міста.

У зв’язку із введеними протиепідемічними обмеженнями організатори закликають поставитися відповідально до свого здоров’я та здоров’я тих, хто поруч, і просять усіх охочих відвідати захід дотримуватися соціальної дистанції та використовувати засоби індивідуального захисту.

Місце проведення: вул. Хрещатик, 36 (біля адмінбудівлі КМДА).

Довідково.

Із 2000 року Всесвітній день надання першої медичної допомоги проводиться щорічно в другу суботу вересня. Ініціатором його проведення виступають

національні організації – члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Основне завдання при наданні першої медичної допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвитку можливих ускладнень.

Ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги виникають, як правило, несподівано. Здебільшого це відбувається в умовах дефіциту часу і під час відсутності людей зі спеціальним медичною освітою. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти дорога кожна секунда. Вже давно відомо про існування так званої «золотої години», того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву першу допомогу.

kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.