Головна  →  Новини  →  10 вересня 2020

Місто оплачує 90% вартості капітального ремонту покрівлі за муніципальної програмою співфінансування – Петро Пантелеєв

Міська влада пропонує лояльні умови співфінансування капітального ремонту багатоквартирних будинків. Щоб відремонтувати покрівлю та утеплити її, мешканці мають зібрати лише 10% загального кошторису, а з 90% коштів – надає місто. ОСББ «Наше майбутнє» в Оболонському районі провело капремонт покрівлі, інженерних мереж та зробило енергоаудит, сплативши лише тисячу гривень з квартири. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, інспектуючи хід ремонтних робіт у будинку на Оболонській площі, 2-А. Будинку 30 років, має 20 поверхів.

За словами голови ОСББ Тетяни Чайковської, будинок зведений за нестандартним проектом, із часом його покрівля почала протікати. Тому ОСББ «Наше майбутнє» стало учасником програми «Капремонти».

«На проведення робіт в цьому будинку за програмою співфінансування з бюджету міста спрямували 942 тисячі гривень, а мешканці – зібрали ще 117 тисяч. Наголошую, у програмі участь можуть брати не лише ОСББ чи ЖБК, а й ті будинки, де такої форми управління немає, тобто які обслуговуються комунальними ЖЕКами або приватними компаніями тощо», – розповів Петро Пантелеєв.

Він заявив, що у вартість обслуговування житлових будинків керуючими компаніями не входить складова «капітальний ремонт», а лише витрати на поточні роботи.

«Фінансові витрати, що необхідні на проведення капітального ремонту чи модернізації – це значні обсяги, що повинні акумулюватися окремо співвласниками, які за чинним законодавством відповідальні за стан свого майна. Разом із тим, місто усвідомлює – людям потрібна допомога міста в проведення ремонтів, яких будинки не бачили десятиліттями. Тому в столиці діє дві програми співфінансування», – пояснив заступник голови КМДА.

Він нагадав умови програми «Капремонти»:

  • капітальний ремонт ліфтів та ліфтового обладнання: місто фінансує – 95%, мешканці – 5%;
  • капремонт покрівлі: місто фінансує – 90%, мешканці – 10%;
  • капремонт будинкових мереж: місто фінансує – 85%, мешканці – 15%;
  • енергоефективні заходи (заміна вікон та дверей, утеплення будинку, встановлення теплопункту тощо): місто фінансує – 70%, мешканці – 30%;
  • створення енергетичного сертифіката будівлі: місто фінансує – 99%, мешканці – 1%;
  • інші види робіт: місто фінансує – 70%, мешканці – 30%.

IMG_0257.jpg

IMG_0125.jpg

IMG_0214.jpg

IMG_0209.jpg

IMG_0239.jpg

IMG_0169.jpg

IMG_0115.jpg

IMG_0117.jpg

IMG_0143.jpg

IMG_0123.jpg

kyivcity.gov.ua

 

Перейти до спискуВерсiя для друку