Головна  →  Новини  →  4 вересня 2020

Пандемія коронавірусу – це можливість для туризму перейти в новий, креативний формат роботи – Марина Хонда

Пандемія коронавірусу вплинула на усі без винятку країни і столиці. Однією із галузей, яка найбільше постраждала, є туристична сфера. Про це під час Міжнародного туристичного форуму Tourism Women Forum розповіла заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Коли почався карантин, одразу найбільше почали думати про медицину, соціальну сферу. Але питання щодо суб’єктів підприємництва, які живлять нашу економіку, тоді не стояло. Зараз ми бачимо, що сфера, яка давала прибутки, сплачувала податки, забезпечувала людей роботою, перебуває в кризовому стані. Минулого року Київ отримав 65 мільйонів гривень туристичного збору. Цьогоріч зібрано 20 мільйонів, але левова частина є наслідком попереднього року роботи. Туристичний потік впав на 70%, і в нас фактично залишився тільки внутрішній туризм», – зазначила Марина Хонда.

Вона також зауважила, що ситуація з епідемією розвивається настільки непередбачувано, що туристичні заклади не встигають переформатовувати роботу до санітарних вимог, які часто змінюються. Крім того, ми не всі готові реагувати на зміни карантинних зон, і для бізнесу це створює додаткові складнощі в організації роботи.

«До речі, 2020 рік – це рік жінок у туризмі. 80% суб’єктів малого підприємництва – це жінки, які опікуються вищезгаданими питаннями. Коронавірус оголив ті проблеми, які не були так помітні раніше, і ми тепер маємо змогу їх виправити і покращити туристичний імідж Києва. І ми зібралися тут для того, щоб разом знайти той креативний шлях і ту можливість, яка б дала нашій галузі вийти в новий формат», – додала Марина Хонда.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку