Головна  →  Новини  →  2 вересня 2020

Віталій Кличко: «У столиці різко збільшилася кількість госпіталізованих. У лікарнях перебувають 788 хворих на коронавірус»

У столиці різко збільшилася кількість госпіталізованих. У лікарнях перебувають 788 хворих на коронавірус. Тільки минулої доби госпіталізували 75 пацієнтів. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн прес-конференції.

«Різко збільшилася кількість госпіталізованих. До лікарень столиці за минулу добу потрапили 75 пацієнтів! Загалом на сьогодні у стаціонарах столичних медзакладів лікуються 788 хворих на коронавірус, із них 19 дітей. 164 пацієнти – у важкому стані. 210 отримують кисневу підтримку. 14 – під апаратами ШВЛ. Іще 100 пацієнтів перебувають у лікарнях із підозрою на коронавірус», – повідомив Віталій Кличко.

За словами мера Києва, збільшується і кількість хворих на пневмонію. Так, за минулу добу госпіталізували 144 пацієнти з таким діагнозом. Загалом же запалення легень у столичних медзакладах лікують 1128 хворих.

Мер зауважив, що лікарні для пацієнтів із коронавірусом працюють у режимі інфекційних госпіталів. Загалом вони заповнені майже на 54 відсотки. Минулого тижня місто додало госпітальні бази для прийому хворих на коронавірус. Це міські лікарні №№ 5, 17, 6 та 8. І вони вже приймають пацієнтів з COVID-19.

«Я хочу вкотре звернутися до всіх: коло звужується… І вже в кожного з нас є знайомі, родичі чи співробітники, які захворіли на коронавірус. І поводитися в цій ситуації легковажно чи розповідати про світову змову – м’яко кажучи, нерозумно! А якщо в людини немає інстинкту самозбереження – вберегти і врятувати її складно… Тому не нехтуйте своїм здоров’ям і не наражайте на небезпеку близьких та людей, які поруч. Адже ви можете перенести хворобу без симптомів або в легкій формі, але заразити людей, які в групі ризику!» – наголосив Віталій Кличко.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку