Головна  →  Новини  →  2 вересня 2020

У серпні міські служби з благоустрою демонтували 492 незаконні елементи й споруди

Протягом серпня цього року в столиці демонтували 492 незаконні елементи благоустрою. Серед демонтованих МАФів: кіоски, засоби пересувної торгівлі, торговельні клітки, паркани тощо. Про це повідомили в комунальному підприємстві «Київблагоустрій».

«Причиною демонтажів є відсутність проєктно-дозвільної документації. До того ж, більшість незаконно встановлених тимчасових споруд ще й створювали незручності для містян, оскільки були розміщені просто посеред пішохідних зон або на зупинках громадського транспорту. Окрім цього, залишали після себе купи сміття, не маючи договорів на його вивезення», – прокоментував т. в. о. директора КП «Київблагоустрій» Микола Бойко.

Він наголосив, що демонтажні бригади комунального підприємства працюють у межах виробничих можливостей, але першочергово демонтують незаконні тимчасові споруди, які заважають киянам.

«Окрема розмова – так звані «наливайки». Згідно із п. 1 рішення Київради № 237/237 від 17 березня 2016 року продаж алкогольних напоїв у тимчасових спорудах заборонено. Власників, які ігнорують заборону, чекає ануляція документів та демонтаж тимчасових споруд», – нагадав Микола Бойко.

Загалом за останній місяць літа інспектори «Київблагоустрою» винесли 3068 приписів і склали 334 протоколи за ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою).

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку