Головна  →  Новини  →  6 серпня 2020

Увага! ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві не рекомендує купатися на пляжі Вербний

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві повідомляє про результати санітарно-мікробіологічних та санітарно-хімічних досліджень проб води в місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах Києва.
 
Досліджені проби води відкритих водойм відібрані 3 серпня не відповідають вимогам Державних санітарних правил розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів.
 
Зокрема, встановлено перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП) на наступних пляжах м. Києва: «Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Чорторий»  та «Вербний».
 
До покращення показників якості води у водоймах цими пляжами можна користуватися, виключно, як зонами відпочинку – без купання.
 
Крім того зафіксовано плаваючі домішки (дрібні водорості) на пляжі «Галерний», запах на пляжі «Галерний», водневий показник – пляжі «Райдуга», «Галерний» та «Вербний», а також виявлена біохімічна потреба в кисні (БПК5) – пляж «Райдуга».
 
Дослідження проведені Державною установою «Київський міський лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».
 
Про результати досліджень поінформовані Київська міська державна адміністрація та КП «Плесо».
 
Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві надало пропозиції необхідних заходів із дотримання санітарного законодавства.

kiev.dpss.gov.ua
 

Перейти до спискуВерсiя для друку