Головна  →  Новини  →  5 серпня 2020

У липні до міського бюджету надійшло понад 1,5 млн гривень штрафів за порушення правил паркування

За порушення правил паркування транспортних засобів у липні до міського бюджету надійшло 1,55 млн грн. Про це повідомили у Департаменті транспортної інфраструктури.

У середньому щодня за порушення правил паркування евакуюють близько 300 автомобілів. Так, наприклад, протягом липня евакуйовано 5585 автомобілів.
Серед найчастіших порушень – зупинка на велосипедних смугах та смугах громадського транспорту, пішохідних переходах, виїздах із прилеглих територій, на перехрестях тощо.

Нагадуємо, окрім безпосередньо штрафу у розмірі 510 грн, порушники також мають сплатити за послуги евакуатора – 1270 грн, а також за перебування автомобіля на штрафмайданчику – 144 грн/доба. Таким чином, порушники оплачують три квитанції.

«Ми намагаємося спростити процедуру сплати штрафів за порушення правил паркування та отримання автомобіля. Найближчим часом запрацює електронне затвердження звернення на отримання автомобіля за допомогою QR-коду. Це дасть змогу водіям не стояти у чергах, а вирішувати питання повернення евакуйованої автівки онлайн», – повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов.

У Департаменті закликали водіїв паркуватися лише на спеціально відведених для цього майданчиках. З їх розміщенням можна ознайомитися за посиланням https://parkservis.kiev.ua/services/karta-maydanchykiv. Також можна скористатися послугами комерційних паркінгів. Найближчий можна знайти за посиланням – https://parkservis.kiev.ua/services/komerciyni-parkingy.

Для зручності водіїв місто розробило кілька варіантів сплати за паркування:

  • паркувальні талони;
  • мобільні додатки;
  • SMS;
  • паркомати;

Придбати талони також можна в будь-який зручний спосіб – у кіоску «Союздруку» чи замовити доставку онлайн –https://parkservis.kiev.ua/services/pay/talony-fiksovanoyi-vartosti 

Нагадуємо, що в суботу та неділю, у День незалежності України, День Конституції України, День Перемоги та День Києва паркування безкоштовне.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку