КМДА Київська міська державна адміністрація


23 липня 2020

24 липня відбудуться урочистості з нагоди 30-ої річниці підняття українського національного прапора на флагштоку біля будинку КМДА

24 липня о 10:00 відбудуться урочистості з нагоди 30-ої річниці підняття українського національного прапора на флагштоку біля будинку Київської міської державної адміністрації.

До урочистої річниці Музейно-виставковий центр Музею історії міста Києва підготував святкову тематичну експозицію. Побачити світлини, архівні відеоматеріали та сам стяг, який замайорів над столицею 30 років тому, можна там до 30 липня. 

З нагоди свята із 22:00 до 24:00 будівлю Київської міської ради підсвітять кольорами українського прапора. 

Місце проведення: вул. Богдана Хмельницького, 7, Музей історії міста Києва.

Реєстрація представників ЗМІ за електронною адресою:[email protected](у темі листа обов’язково зазначити назву події).

Прохання до представників ЗМІ – дотримуватися маскового режиму та тримати дистанцію у 1,5 метри із колегами та учасниками заходу.

Довідково.

24 липня 1990 року, за 13 місяців до офіційного проголошення незалежності України, за протокольним рішенням президії Київської міської ради біля будівлі Київської міської державної адміністрації та Київради вперше підняли національний прапор. Його підняв тодішній заступник голови Київради Олександр Мосіюк. Тоді на Хрещатику зібралося близько 200 тисяч осіб з усієї України.

kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.