КМДА Київська міська державна адміністрація


13 липня 2020

Відбулося чергове засідання Ради директорів промислових підприємств, установ та організацій району

10 липня 2020 року на території ПрАТ «Чинбар» відбулося чергове засідання Ради директорів промислових підприємств, установ та організацій Оболонського району. Головним питанням порядку денного засідання було обговорення інформації щодо положень проєкту Генерального плану міста Києва до 2040 року в частині перспектив розвитку промислових територій Оболонського району.

У заході взяли участь голова Оболонської райдержадміністрації Кирило Фесик, перший заступник голови Олександр Цибульщак та представники промислового комплексу району.

Доповідачами з питання нового Генплану були його розробники: Григорій Підгрушний – доктор географічних наук, завідувач відділу суспільно-географічних досліджень Інституту географії НАН України, професор кафедри містобудування Київського національного університету будівництва та архітектури та кафедри економічної і соціальної географії Київського національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова та Віталій Макогон – начальник відділу комунальної організації «Київгенплан». Доповідачі розповіли про основні позиції та новації проєкту Генерального плану, громадські слухання щодо якого розпочнуться, щойно завершиться карантин, оголошений у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції.

Доповідь викликала значний інтерес серед присутніх, які мали змогу задати питання, що їх турбують, безпосередньо розробникам Генплану.

Також на засіданні виступила начальник відділу взаємодії з роботодавцями  Оболонської районної філії Київського міського центру зайнятості Олександра Донець. Тема її доповіді – «Надання послуг клієнтам служби зайнятості в період коронавірусної інфекції COVID-19». Виступаюча розповіла про можливість отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину та закликала підприємців користатися можливістю її отримання, а також завірила, що кошти на ці потреби закладені в бюджеті і справно виплачуються тим, хто цього потребує та має на це право. За останні місяці до центру надійшло біля 300 звернень про отримання допомоги, 85% з них було задоволено у повному обсязі.

Голова Ради директорів промислових підприємств, установ та організацій Оболонського району м. Києва – генеральний директор ПрАТ «Чинбар» Віктор Ліщук підбив підсумки роботи промислового комплексу району у І півріччі 2020 року в умовах запровадження карантинних заходів. Відбулося жваве обговорення шляхів виходу з  обумовленої поширенням коронавірусної інфекції кризи.

Довідково:

Київським міським головою В. Кличком презентований проєкт Генерального плану міста Києва до 2040 року.

Проєктом Генерального плану представлений аналіз використання виробничих територій станом на 2020 рік, визначені перспективи розвитку та використання промислових і комунально-складських територій (інформація додається). Також передбачено:

 - зменшення загальної промислової площі з 6610 га (7,9% від загальної площі міста) до 5435 га (6,5%) за рахунок підвищення ефективності використання земельних ділянок та виробничих фондів;

- перепрофілювання частини виробничих територій близько 1200 га для громадської багатофункціональної, житлової багатоквартирної забудови, озеленення та інженерно-транспортної інфраструктури промрайонів  «Нивки», «Дарниця», «Подільсько - Куренівська промзона», а також промрайонів «Дніпровський », «Корчувате», «Воскресенський», «Троєщина» та інших.

За інформацією сектору промисловості



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.