КМДА Київська міська державна адміністрація


8 липня 2020

Віталій Кличко: «Ми і надалі збільшуємо кількість тестувань на COVID-19 у столиці»

У Києві продовжують збільшувати кількість тестувань на COVID-19. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Ми продовжуємо збільшувати кількість тестувань на COVID-19. І досліджують матеріал у медзакладах міста вже за більш короткий термін. За останню добу в столиці зробили понад 4 тисячі тестів методом ПЛР та ІФА», – повідомив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що з усієї кількості досліджених тестів інфікованими виявляють  4,5 відсотки людей.

«Я закликаю киян: якщо почуваєтеся зле або контактували з людиною, яка захворіла – одразу здавайте тест. Бо, на жаль, чимало людей звертаються до лікарів, коли хвороба вже вразила легені. І коли потрібне більш складне лікування. Будьте уважними до свого здоров’я та здоров’я людей, які поруч», – наголосив Віталій Кличко.

Він також повідомив, що за весь період «Київський лабораторний центр МОЗ України» зробив майже 46 тисяч досліджень ПЛР-тестів. Роблять такі дослідження ще в 4 комунальних медзакладах. А також – у приватних клініках і державних медичних установах.

Зокрема, мобільні бригади медиків від початку роботи відібрали майже 30 тисяч зразків біоматеріалу для дослідження.

«Нагадаю, показник тестування в столиці  сьогодні – найвищий в Україні і становить понад 94 тести на 100 тисяч мешканців міста», – підкреслив Віталій Кличко.

kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.