Головна  →  Новини  →  1 липня 2020

Із початку року в Києві збільшилась кількість дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах

У Києві збільшилась кількість випадків насильства над дітьми. А більше тисячі дітей столиці мають статус тих, які потрапили у складні життєві обставини. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Із початку року на обліку в районних службах у справах дітей та сім’ї з різних причин перебувало 1214 дітей:  батьки чи опікуни 511 дітей ухиляються від виконання обов’язків, 671 дитина зазнала насильства в сім’ї, 11 дітей систематично тікають із місць проживання», – зазначила Марина Хонда.

Вона також зауважила, що кількість випадків насильства над дітьми збільшилася з початком карантину. 

«Коли почалися протиепідемічні обмеження, то багато дітей опинилися фактично в замкнутому просторі. На тлі загального збільшення випадків насильства, звісно ж, збільшилась і кількість випадків насильства над дітьми. Наприклад, нещодавно сталася резонансна історія, коли співмешканець жінки, побив її дитину. Хлопчик, на жаль, помер у лікарні від отриманих травм. Наразі Кабінет Міністрів прийняв низку змін щодо захисту дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Разом із тим, за результатами селекторної наради з керівництвом Головного управління Нацполіції в місті Києві, ми спільно із правоохоронцями ще раз підтвердили пріоритети роботи в цьому напрямі», – підкреслила Марина Хонда.

Заступниця голови КМДА додала, що з початку року Службою у справах дітей та сім’ї здійснено 600 виїздів у сім’ї дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. За період карантину ще 7 дітей відібрано в батьків у зв’язку із загрозою їхньому життю чи здоров’ю (їх влаштовано до закладів соціального захисту). Виявлено 35 дітей, які лишились без батьківського піклування: 4 дітей влаштовано до будинків дитини, 21 дитина – в сім’ї знайомих, родичів, 4 дітей – до Центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, 5 – повернуто батькам, 1 дитина влаштована до лікарні.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку